Hvem er du? Og hvem er jeg?

Tenker du noen gang på hvem du er? Jeg mener, hvem du er helt der inne på dypeste og mørkeste stedet inni deg? Hvem er du egentlig? 

Alle mennesker et enkeltindivid i en stor verden. Et enkeltindivid i mange små samfunn, i mange litt større samfunn og i mange store samfunn. Enkeltindividet er noe spesielt, noe unikt og noe for seg selv.

Alle enkeltindivider har mange roller. Roller der hjemme, på skolen og ellers i samfunnet. Det er ikke alltid så lett og kombinere alle disse rollene, så hvordan skal enkeltindividet finne ut hvem hun eller han er? 

Livet handler mye om å finne ut hvem man selv er. Hvem er jeg? Hvorfor er jeg den jeg er? Hva definerer meg? Hvem ønsker jeg å være? Hvorfor er det så vanskelig å vite hvem jeg er? Det er titusen spørsmål om hvem vi er. Noen kan vi finne svaret på og andre får vi kanskje aldri svar på. Sånn er det med livet. Gjennom hele livet jobber vi med å finne oss selv- finne ut av hvem vi er. 

Vi lever i 2017 og spørsmålet om hvem enkeltindividet er, er kanskje mer stilt enn noen gang. Men hvorfor skal det være så viktig? Hvorfor kan ikke folk bare godta enkeltindividet for det mennesket det er? Hva er så viktig med å vite hvem han eller hun egentlig er? Hvorfor skal det være så viktig for alle andre? 

Alle enkeltindivider er forskjellige. Ingen er som meg og ingen er som deg. Det er det som gjør alle enkeltindivider så unike. Alle enkeltindivider har ting som er med på å definere de som personer, men trenger alle de tingene å ha noe og si for hvordan de er som mennesker? 

Noen enkeltindivider liker å være alene, andre er heterofile, noen er homofile og andre sier "ja takk, begge deler". Er det ikke fascinerende å  tenke på hvordan hvert eneste enkeltindivid er satt sammen på sin spesielle måte? Noen er vegetarianere, andre veganere og mange er kjøttetere om jeg kan kalle det det. Noen liker skrekkfilmer, andre komedier og andre liker kanskje klissete kjærlighetsfilmer. 

Hvert eneste enkeltindivid er spesielt på sin unike måte. Det er vanskelig å finne ut av hvem vi er, for samfunnet vi lever i stiller mange krav til oss som mange ganger kræsjer med hverandre- vi møter på rollekonflikter. Jeg har en rolle som datter, storesøster, barnebarn, skoleelev, deltaker av dansetimer og alle andre roller jeg skifter mellom automatisk. 

Har du noen gang tenkt over hvor mye kaos alle disse rollene kan skape? Eller tenker du i det hele tatt over at du skifter rolle ettersom hvilken situasjon du er i? Hele tiden skifter vi roller uten at vi selv tenker over det. Men hvem er vi egentlig da når vi skifter mellom så mange roller? 

Det er et stort spørsmål få enkeltindivider har svaret på og poenget mitt med alt dette er egentlig å understreke at uansett hvem du er, er du spesiell, unik og verdifull. Et enkeltindivid skal ikke bli satt i bås på grunn av sin seksuelle legning, på grunn av en annerledes hobby enn fotball eller fordi hun eller han er litt annerledes enn meg og deg. 

Vi er alle mennesker og alle mennesker er et enkeltindivid i en stor verden. Vi må hjelpe hverandre opp når ting bli vanskelig. Vi må støtte hverandre på veien om å finne ut hvem vi egentlig er. Vi må heie på hverandre. Vi må sette pris på hverandre. Vi så si mer "vi" og ikke bare "jeg". 

Jeg synes det er kjempevanskelig å vite hvem jeg er. Hvem er jeg, Oda, innerst inne? Hvem ønsker jeg å være? Hvorfor er jeg som jeg er? Nei, jeg veit ikke jeg, men jeg håper at jeg en dag kan finne svaret på noen av disse spørsmålene om hvem jeg er. Det samme håper jeg du gjør også. Når jeg tenker på hvem jeg er, tenker jeg mye. Jeg tenker på veldig mange ting. Jeg reflekterer over meg selv og mitt liv- og alt i alt synes jeg det er noe av det mest fascinerende jeg kan gjøre. Prøv du også! 

Å finne ut av hvem man selv er, er noe av det vanskeligste vi mennesker prøver på, men ikke gi opp. Det handler om å tørre og være seg selv som den man ønsker å være. Jeg heier på deg og du er bra nok som du er♥   

***

Noen tanker fra meg en mørk mandagskveld. Rart hvordan et kapittel i samfunnsfag kan sette i gang så mange tanker om hvem enkeltindividet er. Håper alle har hatt en fin mandag:) 

- Oda

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Oda

Oda

Mitt navn er Oda og jeg er en 16 år gammel jente fra Notodden. Bloggen bruker som dagbok og deler oppturer og nedturer i hverdagen min. Jeg har en stor interesse for fotografering og deler masse bilder også. Velkommen tilbake!
hits