hits

Oda


Siste dagen i dette året


6 comments
 • Publisert: 31.12.2017, 22:30
 • Kategori: 365 days
 • Wow, det er siste dagen av 2017 i dag! Dette året har gått veldig, veldig fort og det har vært fylt med mange herlige stunder. Her blir det bare en stille og rolig feiring med familien i kveld. Formen er bedre, men jeg er fortsatt sliten så jeg må bare ta livet med ro. 

  Nå tenkte jeg rett og slett å ta en liten oppsummering av mitt 2017- for det er virkelig dette året verdt! Det har vært fylt av så mange minnerike stunder at jeg ikke kan telle dem alle på ti fingre! 

  Høsten 2016 var veldig tøff på mange områder, og da vi mistet den andre hunden på fem uker i romjula toppet det seg veldig. Alt var bare veldig tøft, jeg var sliten og så negativt på det meste. Januar 2017 skulle vise seg å gjøre ting veldig mye bedre. 

  Vi dro til Nederland for å besøke CU og søsknene hennes! Da vi kom ned dit visste vi ikke hvilken valp som skulle flytte hjem hit til oss i mars, men vi forelsket oss helt i den lille gule- som viste seg å bli vår herlige, rampete og fantastiske CU♥ Gleden oppe i savnet av Kat og Herkules var stor. Tanken på at CU snart skulle komme hjem hit var fantastisk og den gjorde hverdagen litt enklere. Dette var helt klart høydepunktet i januar dette året! 

  I februar skjedde det ikke så veldig mye. Jeg hadde mye å gjøre på skolen og livet mitt besto av skolearbeid denne perioden. Skolen tok vanvittig mye energi og jeg var ikke meg selv. Vinterferien kom og det var veldig på sin plass. Pappa jobbet, men vi andre koste oss på flere skogsturer på hytta med hundene, deilig turmat på bålpanna og frisk luft. 

  Jeg fikk en stor mulighet til å gjøre noe. Dette kommer jeg tilbake til litt senere! 

  I mars startet nedtellingen for fullt! Mamma og pappa gjorde seg klare til å kjøre hele veien til Nederland for å hente CU. Det føltes ut som det tok en hel evighet og litt til før vi endelig kunne si hei til CU da vi kom hjem fra skolen. Å få CU hjem var det beste som hadde skjedd på veldig lenge. Hun passet rett inn i flokken og nå var ting komplett igjen♥

  Noen dager etter hjemkomsten til CU dro jeg til Polen på klassetur og tok med meg de sterkeste inntrykkene jeg noen gang har opplevd. Vi besøkte Auschwitz og Birkenau, og saltgruvene. Det var veldig spesielt å besøke Auschwitz. På den ene siden var det egentlig helt forferdelig å være der, men på den andre siden var det veldig lærerikt og gjorde at det var enklere å sette alle bitene av historien sammen. Vi koste oss og hadde det helt knall. Virkelig å anbefale og besøke Auschwitz hvis dere er i nærheten der! 

  I april begynte det endelig å bli varmere. Jeg var mye ute på turer med CU og påskeferien ble brukt med familien og løvene på skogsturer. Jeg begynte å jobbe med oppdraget jeg hadde tatt på meg og skal innrømme at jeg en stund angret for at jeg svarte ja til det...

  På skolen var det mye å gjøre. Det begynte å bli hektisk med prøver, fremføringer, innleveringer og tentamener før mai og eksamenstiden. Jeg var sliten og skrev et innlegg om hvor dårlig det gikk med skolen. Jeg gråt flere dager fordi jeg var så sliten. Energien var borte og jeg klarte ingenting. April var en hard måned. 

  Så kom Mai. Denne måneden skjedde det veldig, veldig mye! Jeg jobbet ræva av meg med skolearbeid og talen til selveste nasjonaldagen. Dommedagen kom og til min store glede ble klassen min heldigvis ikke trukket opp i skriftlig matteeksamen. Plutselig ble det hektisk og jeg hadde mye å gjøre.

  17.mai kom og jeg var så nervøs at jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg holdt talen min på torvet foran hele byen etter barnetoget og var i grunn veldig fornøyd med min egen innsats etterpå. Det var veldig hyggelig å få den muligheten til å holde ungdommens tale og det at noen faktisk har sett meg og det jeg mener. Dette var en opplevelse jeg skal ta med med videre i livet. 

  Skriftlig eksamen kom og jeg gjennomførte med den beste innsatsen jeg klarte å legge i det. Helgen før trekk til muntlig var jeg og mamma på første hundeutstillingen med CU. Det var veldig moro for hun var så flink. Trekkdagen kom og jeg ble overlykkelig over faget jeg fikk. Nå var det to dager med intens jobbing og det skulle vise seg å være veldig smart! Jeg karret til meg en 6'er og var så stolt over egen innsats. Nå var jeg endelig ferdig med 10.klasse. Min lille venninnegjeng hadde en koselig, liten feiring av vel overstått skriftlig og muntlig eksamen♥

  Juni var måneden hvor jeg kunne begynne å leve igjen! Måneden starten med en fantastisk tur til Kreta med bestemor hvor vi bare latet oss, slikket sol, spiste deilig mat og var turister en hel uke. Det var helt vidunderlig. Da jeg kom hjem fra Kreta var det ikke mange skoledagene igjen og vi hadde en veldig fin avslutning hele klassen med utdeling av vitnemålene. 

  Sommerferien kom og jeg var hjemme den første uken av den før jeg tok med meg CU og reiste alene til Danmark. Der var vi en uke alene på besøk hos to flotte mennesker og hunden Morgan. Vi ble vist så mange fine steder, sov lenge, fikk servert god mat og viktigst av alt; slappet helt av! Det var litt skummelt å reise alene mer ferja til Danmark og tanken på å være der alene, men det gikk over all forventning alt sammen. 

  Juli var også helt vidunderlig! Vi dro videre til Nederland fra Danmark for å besøke familien CU ble født hos. Der var vi en hel uke og fikk også oppleve mange fine plasser. Været var nydelig og vi fikk gleden av å bli enda bedre kjent med den flotte familien! Etter nesten tre uker på farten for min del kom vi oss hjem og startet prosjekt oppussing av gangen og trappen opp. Tiden etter vi kom hjem gikk til maling, ryddig, shopping og flytting av det ene og det andre.

  Vi jobbet på spreng her hjemme for å bli ferdig med alle prosjektene vi begynte på. Tiden gikk i en rasende fart og prosjektene begynte å nærme seg slutten. August kom fort!

  I starten av august var det vår tur til å ønske både danskene og nederlenderne velkommen til Norge! De var veldig fascinert over den norske naturen så vi tilbrakte mye tid ute. Vi tok de med rundt på forskjellige turer, lagde mat vi vanligvis spiser og hadde det veldig hyggelig sammen. Det var veldig artig å vise frem Norge til dem slik som de viste oss sine hjemland.

  Jeg klipte meg også kort på håret i august- veldig deilig og angrer ikke et sekund en gang! Rett før skolestart var jeg en tur i Oslo med en venn på shopping og vi bare koste oss hele dagen. Plutselig bar ferien over og skolen kalte igjen. 

  Det var litt skummelt å skulle begynne på ny skole, og jeg skal innrømme at de første dagene var jeg veldig skuffet over klassen min.. Heldigvis tok det ikke lang tid før jeg ble kjent med noen av de herligste jentene jeg vet om. Vi ble fort en fin gjeng med jenter og vi har det så koselig sammen! I slutten av august vasket jeg hunder før en helgs utstilling. 

  September kom og den første helgen i måneden brukte jeg og mamma på utstilling med CU og Jippi. Dem oppførte seg eksemplarisk, så det var en seier i seg selv. 

  Ellers i september skjedde det ikke så veldig mye. Skolehverdagen gikk som vanlig og jeg prøvde så godt jeg kunne å venne meg til systemet til alle de nye lærerne mine. Pappa hadde bursdag, så vi feiret han. Jeg var hundepasser en helg og koste jeg helt alene i et hus litt sånn for seg selv. Det var veldig deilig å ha et helt hus for seg selv! 

  Oktober var en måned vi hadde ventet lenge på. Bodil var drektig og mot slutten av måneden kom de to juvelene som var så veldig etterlengtede♥ Gleden var så stor og resten av måneden gikk til kos i valpebingen. Jeg brukte mesteparten av tiden min i valpebingen de første ukene og koste meg veldig der! 

  Hverdagen med skolen gikk som vanlig. Jeg prøvde å være flink til å ta med CU ut på turer og vi var ganske flinke en liten stund, men jeg skal innrømme at jeg brukte mest tid på valpene. 

  I november begynte det virkelig å bli morsomt med valpene, for nå begynte de å høre og se. Etter hvert som dagene gikk ble de mer lekne og snart løp de rundt som to små villbasser♥ Hverdagen gikk som vanlig og vi hadde besøk av de fremtidige eierne til den ene valpen fra Danmark. Veldig koselig! 

  Jeg ble også syk i november og var det i en uke. Etter det har formen vært litt sånn halvveis.. Jeg og mamma dro til Sverige på julegaveshopping og ble ferdig med en del julegaver. En lørdag brukte jeg til øving til årets juleforestilling på Kongsberg. Dagen var lang, men det er så artig å se på alle de andre partiene. November gikk fort og før vi visste ordet av det var stua og resten av heimen ferdig pyntet til jul. 

  Åh desember! Det har vært en fin måned. Jeg startet måneden med en hel helg med dansing og 4 forestillinger. Veldig artig. Ellers har vi kost oss med baking av julekaker og lussekatter, julefilmer og tid sammen. Desember gikk som vanlig veldig fort. Siste uken før juleferien klarte selvfølgelig denne frøkna å bli syk og har vært det siden. 

  Til tross for helt elendig form har jeg kost meg veldig sammen med familien i juleferien♥ Det har vært deilig med litt tid uten alt annet vanlig hverdagsmat.. Nå er det allerede nyttårsaften og kvelden har så langt vært veldig stille og rolig. Deilig det også! 

  *** 

  Puh, det tok sin tid, men dette er altså en liten oppsummering av mitt år. I morgen er det bursdagen min og jeg fyller 17år, men best av alt er at det er første dagen i et helt nytt år. Jeg gleder meg til å ta fatt på det nye året og håper det bringer like mange, hvis ikke flere, gleder enn dette året. 

  Håper alle sammen har en fin feiring i dag og koser seg masse! Fortsett å nyte kvelden♥

  - Oda

  Oda
 • Publisert: 31.12.2017, 22:30
 • Kategori: 365 days
 • 6 comments
 • 6 comments

  Victoria Larsen

  01.01.2018 kl.12:00

  Veldig flott innlegg!! Godt nyttår :-)

  Siri Alvær

  01.01.2018 kl.17:43

  Ser ut som fine minner! godt nyttår!

  Amalie Stava

  06.01.2018 kl.16:02

  ÅÅ så fine hunder du har! <3

  Oda

  14.01.2018 kl.17:18

  Det er jeg helt enig i- tusen takk :)

  Helena Westergren

  08.01.2018 kl.03:58

  så fine bilder :)

  Oda

  14.01.2018 kl.17:18

  Tusen takk, Helena :)

  Skriv en ny kommentar