hits

Oda


Jeg svarer det alle vil høre


10 comments
 • Publisert: 14.04.2018, 12:08
 • Kategori: Rett fra hjertet
 • Når tankene får løpe fritt... 

  Folk spør hele tiden hvordan det går med meg og så klart vil de høre at det går fint og bedre enn tidligere, så jeg svarer det da. Jeg svarer at det går fint og at jeg har det bra. Det er ikke sannheten. Den sier noe helt annet enn det jeg sier, men det sier jeg ikke noe om. Jeg setter på et smil og later som alt er bra.

  Det føles alt annet enn godt ut å fortelle løgn på løgn om hvordan jeg har det, men samtidig føles det alt annet enn godt ut å fortelle sannheten også. Det er vondt å fortelle sannheten fordi det ikke er det folk ønsker å høre og fordi det ikke er det jeg ønsker å svare. Jeg skulle så gjerne fortalt alle som spør meg at ting er fint igjen og at jeg har det fint, men sånn er det virkelig ikke. Ikke misforstå meg nå, for formen min er bedre, men likevel er det en lang vei igjen å gå. Så har det seg sånn at det er ikke bare den fysiske helsen min som ikke er på topp, for jeg har det ikke så særlig bra med tanke på den psykiske helsen min heller.

  Det er vanskelig når man blir syk på den måten jeg har vært og er nå, å skulle godta at man ikke kan og har energi til å gjøre alt. Det er vanskelig å godta at man må lytte til kroppen og gjøre ting i dens tempo og ikke det tempo man vanligvis holder. Og alt dette gjør til slutt at ting klusser seg til og sliter på den psykiske helsen også.

  Jeg tenker på tusenvis av ting- spesielt de som fører med seg bekymringer for hvordan ting blir videre. Hver eneste dag går jeg med tunge bekymringer og tanker på skuldrene. Jeg er redd hver eneste dag. Redd for om jeg klarer de tingene jeg vet jeg må klare, så jeg kjører på og later som alt er greit. Jeg setter meg selv og min helse til side for å gjøre ting jeg ?må? gjøre mange ganger. På et eller annet vis tror jeg at dersom jeg sier at alt er greit og gjør som før vil alle problemene mine bli borte.

  Problemene blir så langt i fra borte som det går an å bli. De blir heller langt verre når jeg holder på som jeg gjør. Tankene og utfordringene i hverdagen mitt har blitt et så stort problem at jeg nå må få hjelp. De er for store til at jeg kan takle de på egenhånd. Alt er bare vanskelig nå. Det er så mange ting og jeg takler det veldig dårlig.

  Jeg er svak nå. Kommer det en liten utfordring til nå vet jeg ikke hvordan jeg skal klare å takle det. Jeg har mer enn nok med de tingene jeg allerede har problemer med, så jeg ber til Gud om at jeg slipper flere utfordringer og problemer nå. Det kommer til å knekke meg om det kommer mer.  Selv den minste lille ting vil komme til å knekke meg.

  Jeg må ta meg selv i nakkeskinnet nå og fortelle folk sannheten når de spør meg. Jeg må fortelle at jeg er langt i fra frisk. Jeg må fortelle at det sliter meg i stykker på alle mulige måter. Jeg må fortelle at livet som syk suger selv om de vil høre at jeg er bedre, fordi de bryr seg om meg. Jeg må fortelle de sannheten fordi de fortjener å høre den og ikke løgnen om at jeg er frisk, for det er jeg ikke.

  Sånn er det bare. Ferdig snakket. 

  ***

  Jeg synes alltid det er så skummelt å dele sånne innlegg om dette, men jeg er ferdig med å pakke rundt sannheten. Dette her er sånn livet mitt er nå og det må jeg bare godta om jeg vil det eller ikke. Det er fryktelig vanskelig å godta, men jeg jobber med saken. 

  Nå skal jeg prøve å få jobbet litt med en innlevering i geografi og ellers må jeg bare ta det med ro i dag også, for det er det kroppen sier. 

  Ønsker alle en knakende fin lørdag! 

  - Oda 

  Oda
 • Publisert: 14.04.2018, 12:08
 • Kategori: Rett fra hjertet
 • 10 comments
 • 10 comments

  Berit Marie Halle

  14.04.2018 kl.13:30

  Hei Oda. Jeg føler med deg, og mange ganger er det slik alle har det ung som gammel. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Du skriver så troverdig. Hvorfor er den så vanskelig å fortelle sannheten? Jeg skal be for deg Oda. Tenker mye på deg.

  Oda

  14.04.2018 kl.20:56

  Tusen, tusen takk, Berit! Det betyr mye for meg <3

  theaolaves1

  14.04.2018 kl.21:03

  Ønsker deg en god bedring skjønne deg!

  Oda

  17.04.2018 kl.15:43

  Tusen takk!

  Irene Hagen

  15.04.2018 kl.11:50

  Hei😊håper dagen i dag blir fin☀🌼Du skriver veldig godt Oda🌼føler med deg🌼Ting tar tid 🏃🌼en dag snur det!!🌼🌼Å være sliten og nedfor(eller ikke i form)er ikke et tegn på svakhet....Mest sannsynlig har du vært Sterk for Lenge!! Stor søndags klem fra meg☀🎖

  Oda

  17.04.2018 kl.15:43

  Tusen takk for det, Irene!

  Elza E.

  15.04.2018 kl.13:41

  kjempe bra skrevet, god bedring!

  Oda

  17.04.2018 kl.15:43

  Tusen takk!

  kinesinterior

  15.04.2018 kl.17:45

  Åh, så utrolig vondt å lese.. Du er heldigvis ikke alene om å kjenne på mange av disse følelsene,- jeg vet ikke hva som feiler deg, det har jeg ikke fått med meg, men jeg vet at det er mange gode grunner for at man kan bli syk psykisk - og desto verre er det når årsaken til dette problemet er noe du ikke får gjort stort med.. Det er lov å kjenne på smerte - og det er mye bedre å være åpen, slik at de rundt kan hjelpe deg, og gi støtte, selvom det kjennes tungt å innrømme det foran andre.. Jeg heier på deg, og ønsker deg masse god bedring.

  Oda

  17.04.2018 kl.15:44

  Tusen takk for gode ord, Kine! Det betyr mye å få de <3

  Skriv en ny kommentar