hits

Oda


(52) Å være sterk handler om så mange ting


3 comments
 • Publisert: 05.07.2018, 21:20
 • Kategori: 100 theme-challenge
 • (Innlegg i skriveutfordringen min. Ikke hørt om den? Klikk deg inn her.)

  Du er så sterk, Oda. Du er utrolig sterk som holder ut det der. Du klarer alt. Hvordan greier du det der? 

  Jeg skal skrive om noe som er veldig personlig. Om følelser som bare jeg føler, som ingen andre kan se. Følelser som bare jeg vet hvordan føles ut for meg. Det er følelser som føles vonde ut og som får meg til å ville gråte konstant i noen perioder. Følelser det er vanskelig å snakke om og følelser som blir oversett av andre. 

  Alle sier jeg er så sterk. Sterk som holder ut alle de tingene jeg holder ut. Sterk som klarer så mange ting. Sterk som holder hodet over vann når ting er tøft. Sterk som står med beina godt plantet på bakken i storm etter storm. I dag vil jeg fortelle dere en ting. En ting jeg har tenkt på i en hel evighet, men som jeg ikke har turt å dele. 

  Det å høre at alle mener jeg er så sterk er selvfølgelig en fin ting, men sannheten er noe helt annet enn hva alle tror. Eller, ikke misforstå nå, for jeg er sterk når det gjelder mange ting, men ikke alltid. Lagt i fra alltid som veldig mange tror. Noen ganger blir jeg lei av å høre hvor sterk alle synes jeg er. Det gjør mange ganger mer vondt enn godt. 

  Jeg er ikke alltid så sterk som alle tror selv om det virker sånn. Det er ikke ofte jeg gir uttrykk for at jeg er redd eller usikker, så kanskje det er derfor mange tror jeg er så sterk. Ikke vet jeg, men en ting jeg vet, er at jeg også er redd og usikker. Jeg er ikke alltid så selvsikker og trygg i alt jeg gjør selv om det kan virke sånn. 

  Å være sterk handler om så mange ting. Ikke bare det å reise seg opp etter en knekk i livet, men også det å innrømme sine svakheter er å være sterk, spør du meg. Det å kunne innrømme svakhetene sine er en ganske tøff ting å gjøre i en verden som den vi lever i, for aller helst skal man jo være helt perfekt uten svakheter. Den tanken er ganske syk hvis du tenker over den. 

  Jeg er også bare et menneske som du som leser dette er, og det at alle skal si jeg er så ufattelig sterk er litt frustrerende når de ikke vet alt om meg. Jeg er også redd og usikker. Jeg gråter mange ganger fordi jeg er redd, usikker og frustrert på livet og det jeg gjør. Jeg er ikke så sterk som du tror. Jeg skjuler mange ganger svakhetene mine, fordi det har blitt en vane å gjøre det nettopp fordi det er mye enklere å overse dem. 

  Etter å ha vært sterk litt for lenge og etter å ha strukket strikken litt for langt, sa det stopp. Kroppen måtte si i fra til meg at det er helt greit at jeg ikke må være sterk hele tiden. Det er helt greit å innrømme at man er redd, usikker eller hva enn man måtte føle. Det er faktisk en grense på hvor lenge man kan lure kroppen til å være sterk- det har jeg fått erfare det siste halvåret. 

  Det er ikke lett å innrømme svakhetene sine, men du er så utrolig sterk om du kan innrømme dem. Du er mye sterkere om du gjør det, enn hvis du feier over dem og later som du er sterk når du egentlig ikke er så sterk. Å være sterk handler ikke bare om å reise seg opp etter å ha ligget nede i gjørma, men også om å innrømme ovenfor andre at du har svakheter på lik linje som alle andre mennesker. 

  Jeg har selv latt som jeg er sterk og lurt meg selv. Å gå på den smellen er ikke veldig kult, og det er hvert fall ikke kult å innrømme at du ikke er så sterk som det du har gitt uttrykk for. Jeg har lurt meg selv så altfor lenge, men jeg har jobbet hardt med meg selv og nå er jeg klar over hvilke svakheter jeg har. Til slutt måtte jeg begynne hos timer med en psykolog. Det ble til slutt så mye at jeg ikke kunne takle alt dette på egenhånd.

  I løpet av det siste halvåret har jeg lært at det er helt greit å være redd, usikker og sårbar. Det er heller ikke farlig å vise andre at du er det, for viser du andre at du er det, er du modig og veldig sterk. Tør å vise hvem du er. Vis at du ikke alltid er sterk, men at du også er redd og sårbar. Vi har alle punkter vi er svakere på og det er helt greit. Alle mennesker har de punktene der. Man kan ikke alltid være sterk og det er ikke bra å late som man er det heller. 

  Vær ærlig ovenfor deg selv. Innrøm at du ikke alltid er sterk og at du ikke alltid kan være det. Ikke lat som du er noe du absolutt ikke er ovenfor andre. Vær deg selv, vis dine gode sider, men også dine svake sider. Vis deg selv som den du er! Ikke fei over svakhetene dine, la de få skinne og prøv å heller gjøre noe med dem. 

  Du er sterkere enn du tror og du er utrolig sterk som viser akkurat hva du føler♥

  Mange gode klemmer fra meg til alle dere som leste dette lange, lange innlegget.

  Oda
 • Publisert: 05.07.2018, 21:20
 • Kategori: 100 theme-challenge
 • 3 comments
 • 3 comments

  Lillian

  06.07.2018 kl.00:04

  Du er sterk som tørr vise deg svak... det er mange flere som skulle gjort det. Men det har alt å si om hvordan du blir møtt når du viser deg svak, så du ikke føler deg ennå svakere. Nyt ferien din Oda og lad opp til et nytt skoleår. Senk skuldrene i sommer og bare vær deg selv. God sommer!

  Oda

  06.07.2018 kl.19:15

  Tusen, tusen takk for gode ord! Det betyr så mye å høre sånne ord. Jeg skal nyte ferien alt jeg kan, og ønsker deg og dine en riktig god sommer :)

  Vilde

  11.07.2018 kl.12:15

  Jeg hører akkurat det samme og har tenkt ganske mye likt som deg! Jeg tar det veldig til meg da, noe jeg håper du også gjør, men ja, det er å vise svakheter er også veldig sterkt, men man hører ikke så ofte at man er sterk om man gjør det... Veldig fint innlegg <3

  Skriv en ny kommentar