hits

Oda


(69) Jeg er knust


3 comments
 • Publisert: 12.08.2018, 21:38
 • Kategori: 100 theme-challenge
 • (Innlegg i skriveutfordringen min. Ikke hørt om den? Klikk deg inn her.)

  Hjertet mitt er knust. Det er tomt. Hele meg er tom. Og veldig skuffet. 

  Noen ganger skjer det ting i livet man ikke helt hadde sett for seg. Det skjer helt uventet. Helt plutselig og helt uten forvarsel. Jeg er egentlig ikke overrasket over at det skjer enda en gang, for det har skjedd så mange ganger fra før av. Den samme tingen skjer på ny og her sitter jeg helt tom og uten ord. 

  Stadig vekk møter man nye mennesker. Flotte mennesker og litt mindre flotte mennesker. Man møter mennesker som kryper inn under huden din og som tar en plass i hjertet ditt. Mennesker som forstår og mennesker som stiller opp. Det er mennesker som viser at de bryr seg og man føler seg etter hvert trygge på dem. 

  Alt kan virke så fint. Man har det utrolig fint sammen, enten man er sammen hver dag eller bare en sjelden gang. Når ting er fint og man har det bra, er det vanskelig å se for seg at noe sånt som dette kan skje igjen når man tror man endelig har funnet mennesker som er verdt å ha i livet sitt. 

  Jeg vet ikke hvilke følelser som er verst. Følelsen av svikt? Sinne? Frustrasjon? Skuffelse? Eller følelsen av tristhet, kanskje? Det er fryktelig vanskelig å sette ord på og hele situasjonen er bare vanskelig. Jeg føler meg så tom. Jeg føler ting er min feil. Jeg føler jeg skulle ha gjort ting annerledes. Jeg føler så mye, men samtidig så lite. 

  Jeg vet selvfølgelig at ikke noe av dette er min feil, for det har med voksne mennesker å gjøre. Det er ikke jeg som har gjort noe, men likevel er følelsen der. Noen ganger tenker jeg for meg selv at jeg aldri skal bli kjent med noen voksne mennesker igjen. Jeg har opplevd så mange ganger å bli sviktet, skuffet og knust av dem, at nå vet jeg ikke om jeg orker å oppleve det en gang til. 

  En ting mamma og pappa har lært meg, er at jeg må ta ansvar for egne handlinger og det jeg sier. Jeg har sagt mye dumt og mye jeg ikke har ment opp gjennom årene, men jeg lærer for hver dag at det jeg sier må jeg kunne stå for og hvis jeg ikke kan det, må jeg la være å si det. Det her er en veldig viktig ting og jeg lar meg ikke lure av voksne som prøver å vri om på sannheten. 

  Som ung er man naiv og godtroende. Man tror godt om dem man liker og vil ikke se sannheten. Det har jeg gjort mange ganger, men nå er det nok. Mennesker er ikke alltid de man tror dem er og det kan være skremmende å forstå. Det kan være vondt. Veldig vondt. 

  Jeg trodde endelig jeg hadde funnet et menneske som jeg kom til å ha i livet mitt lenger enn et år, men jeg trodde feil. Mange mener jeg kanskje er altfor brutal og streng, men jeg har blitt sviktet og skuffet av mennesker så altfor mange ganger at jeg kan ikke holde på å godta det som har skjedd hele tiden. Jeg kan ikke ha mennesker jeg ikke stoler på i livet mitt. Det går bare ikke og jeg kan heller ikke sitte å være redd for når ting kanskje skjer en neste gang. 

  Jeg sitter her enda en gang og gråter, fordi jeg føler meg sviktet, skuffet og knust. Jeg gråter tårer jeg ikke skulle ha grått. Jeg føler noe river og sliter inni meg. Skuffelsen er stor og det vil ikke gå over. Ikke denne gangen. Det er vanskelig å ta det valget, men det er det beste for meg, for jeg kan ikke ha sånne mennesker i livet mitt. 

  Jeg ville aldri at ting skulle bli sånn som dette, men helt ærlig trodde jeg voksne mennesker visste bedre og kunne handle bedre enn dette. Jeg har tatt et valg og jeg har sagt ting. Jeg står for valget mitt og alt jeg sa. Denne gangen får det forbli sånn. 

  Jeg er så lei av å bli skuffet og sviktet. Det har skjedd så mange ganger før og nå skjedde det igjen. Jeg kan ikke godta at det skjer enda en gang. Jeg kan ikke det for min egen del og ikke for andres del. Jeg skal plukke opp bitene av en knust meg selv og gå videre. Finne nye mennesker og ta godt vare på de som virkelig er flotte. Alt jeg har vært gjennom de siste årene har gjort meg sterkere og jeg har lært når nok er nok.

  Og nå er det nok. 

  Oda
 • Publisert: 12.08.2018, 21:38
 • Kategori: 100 theme-challenge
 • 3 comments
 • 3 comments

  Camilla

  12.08.2018 kl.21:58

  Kjære Oda ❤️ Nei ting skal ikke være enkelt 😢 glad i deg ❤️ Noen ganger burde voksene mennesker skamme seg 😱

  Lillian

  13.08.2018 kl.11:08

  Livet er en berg og dalbane om en er ung eller gammel. Men det er i motgang man blir sterkere sies det...

  Oda

  14.08.2018 kl.14:42

  Det har du helt rett i! Ønsker deg en fin dag videre :)

  Skriv en ny kommentar