hits

Oda


(1) 100 temaer- skriveutfordring


4 comments
 • Publisert: 30.10.2017, 20:43
 • Kategori: 100 theme-challenge
 • Heisann! 

  I dag har jeg ordnet og styret noe veldig med denne utfordringer her. Jeg leste for kjempelenge siden et innlegg om en sånn utfordring som dette, men den var på engelsk. Jeg følte rett og slett at det ble litt "upersonlig" med utfordringen på engelsk, så jeg oversatte temaene til norsk og skal nå prøve å se om jeg klarer det. 

  Utfordringen går ut på at jeg skal poste et innlegg hvor jeg velger et tema fra listen under her. Hvordan jeg velger å presentere temaet kan variere fra gang til gang. Noen gang velger jeg å skrive, ta et bilde eller hva jeg måtte føle for. Blir spennende! 

  ***

  Her er listen med temaene: 

  1.Introduksjon 2. Komplisert 3. Lag historie 4. Medfølelse 5. Uknuselig 6. Besatt 7. Evighet 8. Gatelangs 9.Døden 10. Muligheter 11. 33% 12. Et bilde sier mer enn 1000 ord 13. Løper avgårde  14. Dommen 15. Presset og kravene 16. Unnskyldninger 17. Mørket 18. Kjærlighet 19. Tårer 20. Min inspirasjon 21. Aldri igjen 22. Vondt i sjela 23. Svikt 24. Dans i regnet 25. Feigt å gråte 26. For alltid og en dag 27. Blomster 28. Lyst 29. Mørkt 30. Tro 31. Farger 32. Utforsk verden 33. Se lys i mørket 34. Gråtoner

  35. Glemt 36. Drømmer 37. Musikk 38. Skrivesperre 39. Lite tid 40. Smil nå da 41. Ønsker 42. Start 43. Sterke meninger 44. Fred 45. Hjerte sang 46. Refleksjon 47. Perfeksjon 48. Daglig magi 49. Stress 50. Puste igjen 51. Trøblete følelser 52. Å være sterk 53. Fremtiden 54. Varme 55. Atskillelse 56. Alt for deg 57. Ro ned 58. Lykken er stor 59. Utfordret 60. Ikke gi opp 61. Familie 62. Kreativitet 63. Valgfri 64. Frost 65. Et øyeblikk i tiden 66. Forvirret 67. Vær stolt 68. Deg 69. Knust 70. Bitter stillhet 71. Den ekte meg 72. Helt tom 73. Speil 74. Midnatt 

  75. Skygger 76. Jobb hardt 77. Minner 78. Mamma og pappa 79. Akkurat nå 80. Bare et menneske 81. Et sted å høre til 82. Rollespillet 83. Frokost 84. Smerten 85. Jeg faller 86. Plukker opp bitene 87. Vennlighet 88. Valgfritt(livet smiler) 89. Barndom 90. Ingensted og ingenting 91. Svar da 92. Multitasking 93. Det er enkelt 94. Virkelighet 95. Godkjennelse 96. Å lære seg en lekse 97. Frustrasjon 98. Spill 99. Vennskap 100. Slutter

  *** 

  Etterhvert som jeg poster innlegg med temaene, legger jeg link inn i dette innlegget. Tema nummer 1 er introduksjon og jeg velger å bruke dette innlegget som introduksjon. Nå skal jeg lage meg noe kveldsmat og prøve å få lagt meg tidlig for en gangs skyld. Jeg er litt trøtt og sliten for tiden, så da er det greit å ta det litt med ro. Håper alle har hatt en fin dag! 

  Ønsker alle sammen en fin kveld videre♥

  - Oda

  Oda
 • Publisert: 30.10.2017, 20:43
 • Kategori: 100 theme-challenge
 • 4 kommentarer
 • Høsten


  0 comments
 • Publisert: 17.10.2017, 18:16
 • Kategori: Rett fra hjertet
 • Det er tirsdag og så langt har det vært en av de lengste tirsdagene på lenge. Kroppen min er sliten, hodet mitt henger ikke helt med og mye føles bare helt feil ut i dag. Føles ut som jeg har løpt maraton eller noe sånt. Jeg vet ikke helt hva som er greia i dag, men jeg har på følelsen av at jeg kommer til å bli syk nå, for det er ikke helt vanlig at jeg fryser konstant hele tiden. Eller kanskje bare jeg har fått sjokk fordi skolen begynte igjen i går? Tiden vil vise. 

  Høsten har kommet for fullt og det er reine maleriet ute. Trærne er så nydelige. Lufta er friskere. Kveldene mørkere. Dagene kortere. Det er vel kanskje noe med dette her, som gjør at man blir litt trøttere og litt nedenfor. Sommeren er slutt. Det er slutt på de lyse dagene og sommervarmen. Nå er det tid for tykkere jakker, skjerf og store, deilige strikkagensere. 

  Jeg liker høsten. Det er noe med den friske lufta og alle de vakre fargene ute. For ikke å snakke om kveldene som begynner å bli mørkere. Det er perfekt for telys og deilige kosekvelder under teppe på sofaen med kakao og krem. Eller en kopp te og en deilig bok. Det kommer helt an på følelsene den dagen. 

  Jeg føler kanskje tankene svirrer litt mer nå om høsten. Mørket gjør dagene kortere og kveldene lengre. Og lengre kvelder gir mer tid til å tenke over ting, for meg i hvert fall. Det der mørket altså. Det er så deilig de dagene sola skinner. Jeg håper vi får flere sånne fine, deilige høstdager med masse sol, for turer i byen og skogen er noe av det fineste jeg vet i høstsola. Gjerne med en hund eller to eller fem. 

  Nå skal jeg slappe av litt, prøve i hvert fall, og bare ta livet helt med ro. Prøve å ta litt vare på meg selv når jeg trenger det. 

  Ta godt vare på dere selv alle fine mennesker der ute og husk at det er lov å ta en liten timeout en gang i blant♥

  - Oda 

  Oda
 • Publisert: 17.10.2017, 18:16
 • Kategori: Rett fra hjertet
 • 0 kommentarer
 • Hvem er du? Og hvem er jeg?


  0 comments
 • Publisert: 02.10.2017, 23:20
 • Kategori: Rett fra hjertet
 • Tenker du noen gang på hvem du er? Jeg mener, hvem du er helt der inne på dypeste og mørkeste stedet inni deg? Hvem er du egentlig? 

  Alle mennesker et enkeltindivid i en stor verden. Et enkeltindivid i mange små samfunn, i mange litt større samfunn og i mange store samfunn. Enkeltindividet er noe spesielt, noe unikt og noe for seg selv.

  Alle enkeltindivider har mange roller. Roller der hjemme, på skolen og ellers i samfunnet. Det er ikke alltid så lett og kombinere alle disse rollene, så hvordan skal enkeltindividet finne ut hvem hun eller han er? 

  Livet handler mye om å finne ut hvem man selv er. Hvem er jeg? Hvorfor er jeg den jeg er? Hva definerer meg? Hvem ønsker jeg å være? Hvorfor er det så vanskelig å vite hvem jeg er? Det er titusen spørsmål om hvem vi er. Noen kan vi finne svaret på og andre får vi kanskje aldri svar på. Sånn er det med livet. Gjennom hele livet jobber vi med å finne oss selv- finne ut av hvem vi er. 

  Vi lever i 2017 og spørsmålet om hvem enkeltindividet er, er kanskje mer stilt enn noen gang. Men hvorfor skal det være så viktig? Hvorfor kan ikke folk bare godta enkeltindividet for det mennesket det er? Hva er så viktig med å vite hvem han eller hun egentlig er? Hvorfor skal det være så viktig for alle andre? 

  Alle enkeltindivider er forskjellige. Ingen er som meg og ingen er som deg. Det er det som gjør alle enkeltindivider så unike. Alle enkeltindivider har ting som er med på å definere de som personer, men trenger alle de tingene å ha noe og si for hvordan de er som mennesker? 

  Noen enkeltindivider liker å være alene, andre er heterofile, noen er homofile og andre sier "ja takk, begge deler". Er det ikke fascinerende å  tenke på hvordan hvert eneste enkeltindivid er satt sammen på sin spesielle måte? Noen er vegetarianere, andre veganere og mange er kjøttetere om jeg kan kalle det det. Noen liker skrekkfilmer, andre komedier og andre liker kanskje klissete kjærlighetsfilmer. 

  Hvert eneste enkeltindivid er spesielt på sin unike måte. Det er vanskelig å finne ut av hvem vi er, for samfunnet vi lever i stiller mange krav til oss som mange ganger kræsjer med hverandre- vi møter på rollekonflikter. Jeg har en rolle som datter, storesøster, barnebarn, skoleelev, deltaker av dansetimer og alle andre roller jeg skifter mellom automatisk. 

  Har du noen gang tenkt over hvor mye kaos alle disse rollene kan skape? Eller tenker du i det hele tatt over at du skifter rolle ettersom hvilken situasjon du er i? Hele tiden skifter vi roller uten at vi selv tenker over det. Men hvem er vi egentlig da når vi skifter mellom så mange roller? 

  Det er et stort spørsmål få enkeltindivider har svaret på og poenget mitt med alt dette er egentlig å understreke at uansett hvem du er, er du spesiell, unik og verdifull. Et enkeltindivid skal ikke bli satt i bås på grunn av sin seksuelle legning, på grunn av en annerledes hobby enn fotball eller fordi hun eller han er litt annerledes enn meg og deg. 

  Vi er alle mennesker og alle mennesker er et enkeltindivid i en stor verden. Vi må hjelpe hverandre opp når ting bli vanskelig. Vi må støtte hverandre på veien om å finne ut hvem vi egentlig er. Vi må heie på hverandre. Vi må sette pris på hverandre. Vi så si mer "vi" og ikke bare "jeg". 

  Jeg synes det er kjempevanskelig å vite hvem jeg er. Hvem er jeg, Oda, innerst inne? Hvem ønsker jeg å være? Hvorfor er jeg som jeg er? Nei, jeg veit ikke jeg, men jeg håper at jeg en dag kan finne svaret på noen av disse spørsmålene om hvem jeg er. Det samme håper jeg du gjør også. Når jeg tenker på hvem jeg er, tenker jeg mye. Jeg tenker på veldig mange ting. Jeg reflekterer over meg selv og mitt liv- og alt i alt synes jeg det er noe av det mest fascinerende jeg kan gjøre. Prøv du også! 

  Å finne ut av hvem man selv er, er noe av det vanskeligste vi mennesker prøver på, men ikke gi opp. Det handler om å tørre og være seg selv som den man ønsker å være. Jeg heier på deg og du er bra nok som du er♥   

  ***

  Noen tanker fra meg en mørk mandagskveld. Rart hvordan et kapittel i samfunnsfag kan sette i gang så mange tanker om hvem enkeltindividet er. Håper alle har hatt en fin mandag:) 

  - Oda

  Oda
 • Publisert: 02.10.2017, 23:20
 • Kategori: Rett fra hjertet
 • 0 kommentarer